Det kan inte vara sant…

Man kunde ha sovit i ett hotellrum vid medelhavet och haft luftkonditioneringen på max buskallt, eller bara legat i sovrummet med golvfläkten på för att inte bli för varm… Det sistnämnda är mest sant, men oavsett kom förkylningen som ett förbannat brev på posten. Snörvlig, hostig, nysig och för jävla trist har man varit i ett par dagar nu. Hoppas på en bättre dag imorrn! Grrrrrrrrrrrr…

Läste om gamla Gudrun och hennes FI, vilket gjorde mig halvt galen. -Hörru, din gamla hängröv till kärringpolitiker! Hur ligger det egentligen till med din politiska syn på andra människor, de som faktiskt finns i landet, och som inte har mat för dagen. De som inte har husrum (även om jag tror att alla har chans att bo om de vill) och dessutom blir fråntagna sina barn om de inte har ekonomi och social status som gör att de ses som lämpliga föräldrar osv osv… Hur i helvete kan du ta dig rättigheten att ELDA upp 100.000 svenska kronor mitt framför ögonen på en mängd människor från olika samhällsskikt??? De KAN ha svidit i vilken stackare som helst som får kämpa sig blodig för att få ihop till mat till sina ungar varje jävla dag, och där står du och visar ditt förbannade människoförakt!!!
Du skulle inte få vara politiker alls, för i en demokrati som vår ska mänskliga hänsyn tas i allra första hand, och du har inte direkt varit den som visat någon som helst hänsyn. Bara detta att bränna upp svenska sedlar, jag hoppas att du fattar att det är i allara högsta grad olaglig handling i sig. Att sedan förnedra de människor du så gärna vill representera, det gör att du borde få stå vid skampålen och smädas tills du avsade dig svineriet.

Vidare kan väl talas om att våldet i vårt relativt lilla land inte har blivit ett smack bättre. En av mina bästa vänner nere i Trollhättan har en sambo vars yngsta son (24) blev mördad i dagarna. Så jävla vansinnigt onödigt och tragiskt… Våld finns givetvis överallt, men när det kommer nära inpå så känns det liksom värre. Nu kände jag inte killen ifråga, men blev vid ett tidigare besök i Trollhättan mer eller mindre ombedd att träffa killen pga att han redan då var på hal is. Jag gissar att tanken bakom detta möte var att jag kunde utnyttja mina egna erfarenheter till att, om möjligt, tala killen till rätta och inse hur farligt livet kan bli i fel kretsar. Han infann sig dock aldrig, och jag vet inte ens om något jag isf sagt hade haft minsta inverkan. Men ett försök hade ju ändå varit ett försök.
När politikerna tillfrågas om vad de tänker göra i liknande invandrartäta områden som just Trollhättan, där kriminalitet, droghandel och livsfarliga grupperingar är ytterst vanligt, då hävdar desamma att det inte har något med invandrarna att göra. Och vi får inte säga vårt hjärtas mening, vi som både ser, vet och hör. Jag har så många vänner som kommer från vitt skilda platser i världen, människor jag respekterar för de personer de är, och jag respekterar deras kulturer likaväl som vår egen om jag får den förklarad på ett sätt som en trångsynt svensk kan förstå. Inga problem alls.
Det jag inte är med på är att vi envisas med att importera kriminalitet till vårt lan, precis som om vi inte hade våra egna dårar på plats, precis som varje land har.

Med ”import” menar jag naturligtvis inte att vi med öppna ögon tillåter människor att komma in som vi redan vet är tungt kriminella. Vad det än är som formar människor till detta, är det definitivt inte svenskars eller skötsamma invandrares sak att vare sig slänga ut 4500/dygn för var och en på kåken, eller att anses medansvariga genom att försäkringspremierna höjs för oss alla, eller att vår fina sjukvård ska belamras med onödiga skador. Det är MIN åsikt. Och orsaken till att jag ens vågar dra in invandringen i denna text beror enbart på att jag kan skiten utantill. Trollhättan och många andra platser i landet HAR stora problem en viss sorts invandrare eftersom de är för många. I Trollhättan har det fullständigt flödat in araber från Libanon, Syrien, Irak, Iran, Afghanistan och en del länder till som ligger tätt ihop där nere. Vad folk, och i synnerhet politiker säger, så finns det faktiskt en större sanning än att vi alla som har en åsikt är fullt ut korkade och tror fel. Det är nämligen att man nog kan blanda ihop folken i de länderna som ligger där nere, men det är fan för mycket begärt att tro att vi uppe i norden ska klara av något som nästan är raka motsatsen till oss själva. Det har inget med hudfärg att göra, det har inget med hur många barn man vill ha, eller vad man jobbar med. Det har enbart att göra med att vi är ganska långt framskridna i så mycket. Vi har lagar som SKA skydda kvinnor och barn, vi blandar inte in religion ELLER heder i vårt samröre med andra människor. Vi försöker leva i någon sorts samexistens som vi lärt oss genom vår historia. Vi svenskar är inte en speciell ”ras”, det finns inga vilda nordmän kvar, utan är utblandade med turkar och araber, tyskar, fransmän, britter och allt är egentligen en enda jävla soppa. Men det är en soppa som vi tycker om, en soppa vi lärt oss att leva med pga att det hela har glidit in i position utan att vi har märkt av det. Det funkar bra! Men att ta hit människor som på något vis ännu lever kvar i ett medeltida tänk vad gäller barn, kvinnor och ”heder” gör att vi krockat så totalt det bara går. Ja, se nu till att ta bort de invandrare som mest vill samma sak som vi i vårt land. Jag talar om mäniskor som lika gärna kunde varit här när någon som blev smädad fick lov att dra sitt svärd för att förkorta livet på smädaren. Så är det INTE på vårt landområde idag! Vi gör inte saker på det viset längre, så är det bara.

Sverige är idag inte längre i topp vad gäller sociala skyddsnät och sättet vi sköter vår ekonomi. För ca 20-25 år sedan var vårt land omtalat för sitt välstånd, sin fina sociala politik, våra fungerande skyddsnät som ju faktiskt inte många föll igenom, och vår ekonomi som räckte till för alla. Det var givetvis då det…
Men tala om för mig vilket land i arabvärlden som varit omtalat för sin storhet världen runt sedan medeltiden, eller kanske innan det. Det finns inte. Kanske har Dubai nämnts i vissa sammanhang, men då har det ju bara med pengar och skrytprylar att göra. Ingenting där neråt har alls med hur bra man tar hand om sitt folk, sina demokratier, sitt sociala välstånd, sin sjukvård, sin boendepolitik, sin välvilja gentemot barn och kvinnor. Inte heller har något land där nere utmärkt sig genom att agera mänskligt utifrån den förunderliga ”hederkodex” de valt att leva för. Kort sagt, svenskar har kommit över dessa samhällets barnsjukdomar. Då bör vi kanske hålla oss på rätt spår? Jag kan inte bli klok på hur vi kan välja att blanda oss med det som är helt bakvänt för oss, speciellt när politikerna är för blinda för att se det vi ser och vet, bara för att VI är de som får leva mitt i alltihop. Men å andra sidan har vi heller inte valt…vi fick aldrig, i vår stora och fina demokrati, vara med. Vi räknades inte som det svenska folk som ligger till grund för denna fina demokrati. Våra röster var inte intressanta gällande om vi var villiga att riskera hamna där vi är idag eller ej… Vi har tydligen för mycket sanning i vårt tänk för att få vara med och bestämma. I en annan tid kallades ett sådant styre ”skendemokrati”. Vad ska vi hitta på för flashigt ord för eländet idag???

Märk väl att jag INTE är rasistisk, jag ser bara det jag ser, jag upplever det jag upplever.
Det kunde lika gärna varit norrmän eller finnar, och jag hade sagt likadant i det fallet om läget varit detsamma.

Jag är bara så jävla less på att vara svensk i Sverige, ”gagged and silenced” i mitt eget land mitt i vad som kan bli en mindre eller större katastrof. Jag får, enligt svensk grundlag uttrycka min mening.
Jag måste dock inte, som tex sverigedemokraterna och andra banditgäng, anamma en politik som är förkastlig för samtliga, vare sig människorna försöker leva som vi i vårt land, eller på ett vis som inte fungerar här.

Jag lär få en del skit för detta blogginlägg, men jag tar mig friheten att utnyttja min rätt att göramig hörd, that’s all!

Annonser

~ av Micke på 9 juli, 2010.

2 svar to “Det kan inte vara sant…”

  1. Hehehe! Du skriver sjukt bra kan jag ju meddela dig om 😀

  2. Tack, gossen min 😉

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: