Kommunister mot extremhögern

Jag lyssnade på radiodebatten där Lars Ohly och Jimmy Åkesson talade om bla invandringen i Sverige.
När valresultatet visade att SD kommit in i riksdagen blev jag tokig av ilska blandad med viss rädsla över hur det nu skulle bli i vårt land. Så lyssnade jag på denna radiodebatt och upptäckte något finurligt…
Debatten finns HÄR!

Jag ska väl berätta att jag sedan mina tidiga tonår varit väldigt intresserad av vad det var som fick en civiliserad stat som Tyskland att falla i händerna på dumhet och hat. Jag läste allt jag kom åt, jag har nog sett varenda dokumentär och spelfilm i detta ämne, läst så många böcker skrivna dels av dåtidens nazister, bla Rudolf Hess, likaväl som böcker skrivna av överlevande från diverse koncentrationsläger, utrotningsläger och arbetsläger som Auschwitz, Dachau, Bergen Belsen, Sobibor, Majdanek, Buchenwald, Gross-Rosen, Ravensbrück, Mauthausen mfl. Det är fruktansvärda berättelser skrivna av överlevande, vansinniga tankegångar från människor som deltog i både de administrativa och praktiska delarna av ”den slutgiltiga lösningen på judefrågan”. Än idag intresserar jag mig för samma sak, men i den ålder jag nu befinner mig i kan jag se helt andra saker än jag kunde som mycket yngre. Tiden förändrar synen på historien. När jag var i tonåren var det ingen som såg skymten av hot om nazismens förnyande på samma sätt som man kan göra idag. För mig är det ytterst aktuellt att fortsätta studera hur det på 30-talet var möjligt för ett parti som NSDAP att ta makten.

Självklart berodde mycket på Hitler som var en alldeles lysande talare och demagog, men utan de kriterier som då uppfylldes skulle han aldrig haft en chans. Tysklands kejsare gav upp kriget, vilket ledde till att landet dömdes att betala sådana våldsamma summor i krigsskadestånd att befolkningen knappt hade en chans att klara sig. Arbetslösheten ökade markant och uppnådde en så hög procent att hela landet höll på att gå i kras. Pengar blev inget värda då man kunde få betala miljontals tyska mark för den enklaste och mest naturliga sak. Förnedringen av Tyskland var total när Frankrike dikterade det tyska folkets möjligheter att leva normalt. Franska trupper ockuperade Ruhr-området som var hjärtat bla i Tysklands kolindustri. Tyskland hade ingen chans att resa sig när landet blev tilldömt att i ca 60 år betala denna enorma skuld.

Nu var inte antisemitism en ”uppfinning” av Hitler, eller ens av Tyskland, eftersom antisemitism har existerat redan under tiden då Rom slaktade judar som om det var en sport. Men antisemitismen var en del av propagandasystemet när nazisterna försökte komma till makten, vilket påverkade helt vanliga människor som tidigare aldrig hade gjort skillnad på människor och människor. Att nazisterna gjorde allt för att erövra makten innebar inte endast att vinna väljare, utan även att ständigt peka på den inbördes syndabocken, juden.

Nazisterna gjorde i princip ingenting som inte någon annan redan hade gjort mycket värre. Endast under Stalins styre finns uppgifter på allt mellan 20.000 000 – 70.000 000 mördade människor bara för att de inte passade in. Detta är något som dagens vänster inte gärna vill påminnas om, än mindre ställas till svars för gällande sin politik. Ja, även Lars Ohly fick nästan ett frispel för några år sedan när samma organisation som kom ut med böcker om Förintelsen, även ville lysa på Stalins och kommunismens folkmord. Alltså inget som kommunisterna vill höras talas om ens idag.
Att nazisterna blivit så hejdlöst omtalade och hatade för sitt folkmord handlar faktiskt mest om tillvägagångssättet. För när man kan bygga upp en hel industri av mord, då ÄR det speciellt. I mina ögon är det ingen skillnad på folkmord utfört av Stalin, Hitler, Hutus i Rwanda eller av amerikaners folkmord på indianer, kristnas våldsamma mördande av oliktänkande osv osv. Det är samma sak. Människan tar bara extra illa upp av det vi mest matas med.

Faktum är att vi nog varken vill se nazister ELLER kommunister vid makten i något land i Europa eller resten av världen. I den omtalade radiodebatten vill Ohly göra gällande att SD är högerextrema…ja, det har vi väl förstått. Samtidigt tar inte Åkesson tillfället i akt att påpeka att kommunism har visat sig från en lika illasinnad sida genom historien. En miss, eller fick han bara inte chansen att tala färdigt?
Hur som haver så borde varje svensk inse att båda sidor står för något som vi inte vill ha med att göra.
Dock finns det en sak som får mig att göra vissa medgivanden i SD’s tankar, och det är detta som får mig att inse att kriterierna för att ett högerextremt parti ska vinna röster nog att komma så långt som SD har gjort inte är på långt när så många och tunga idag som under 30-talet. Trist nog säger SD samma sak som jag tänker, och en stor mängd andra svenskar med mig, att massinvandring omöjligt kan ge Sverige bättre ekonomi. Lars Ohly hävdar dock att massinvandring ger Sverige bättre ekonomi än vi hade fått utan invandring. Jag förstår faktiskt inte hur han menar då… För om svensk välfärd inte har fått stryk i och med massinvandringen så vill man ju gärna veta tre saker:

1.
Vart tog pengarna som höll svenska folkets välfärd uppe vägen?

2.
Hur har Sverige fått så enormt bra ekonomi att vi har råd med denna försvunna välfärd som det ändå påstås att vi fortfarande har (?) och samtidigt kan lägga miljarder på människor som väller in i vårt land och där merparten inte medverkar till en ekonomisk vinst som i så fall hade givit Lars Ohly rätt?

3.
I en motion år 2008, skriven av Mats Holm och Max Andersson (MP) beräknas de årliga kostnaderna för vårt medlemskap i EU att, sedan 1995 då vi gick med, vara 29.000.000.000 svenska kronor. En summa att ta lätt på? Icke sa nicke, för utanpå denna vansinniga summa måste vi betala andra enorma summor som vi sällan får höra talas om. Läs gärna motionen HÄR.
Man vill gärna veta hur lilla Sverige, som gärna säljer sina stora företag till utländska aktörer,

a.
Kan ha råd att både kasta iväg alla dessa skattepengar på ett EU-medlemskap som i stort endast ger oss bekymmer, fler restriktioner och för lite fördelar för pengarna,

b. Betala alla dessa miljarder för massinvandring som inte ger någon avkastning att tala om, men som 1990 kostade skattebetalarna ca 100 miljarder kronor. Gissa om kostnaden har ökat på 20 år,

c. även ska kunna betala de utlandsskulder vi har som ligger på ca 1 232 miljarder kronor, där varje människa som föds här redan kan räknas vara skyldig staten 133 000 kronor.

Var kommer alla pengar ifrån? Lånar Sverige utomlands för att kunna syssla med den dyra hobby som massinvandringen lär vara? Eller lånar vi för att kunna betala vårt vidriga EU-medlemskap? Kanske lånar vi rent av för att kunna betala av vår utlandsskuld…
Hur det än är så finns det, och tro mig när jag säger att det tar emot att erkänna SD’s ord, vissa sanningar i SD’s program. Svenskarna bör definitivt inte låta Sverige vara ett land dit man bara kan komma och leva loppan på skattepengar som behövs för vår egen välfärd som FAKTISKT har försvunnit med vinden. Eller var det med sossarna eller kanske moderaterna…? Att svensken inte har så pass råg i ryggen att han/hon vågar säga sitt hjärtas mening, utan att inbilla sig att allting är antingen svart eller vitt, att det bara finns de som är rasister och de som inte är det. Problemet är helt klart större än att man kan dra så klara linjer. Det finns möjligheter att hjälpa flyktingar och människor med så stora bekymmer på plats eller åtminstone på annan plats än i lilla Sverige. De invandrare som finns här idag borde få någon sorts krav på sig för att få vara här. Inte ens svensken kan idag bara kräva utan att ge något tillbaka. Vi har redan sett alltför många vanliga människor i landet som farit illa pga de nya sjukskrivningslagarna där man så uppenbart inte får lov att vara hemma ens som ordentligt sjuk, men man får absolut komma till Sverige och ställa krav på oss utan att betala en spänn, men får gärna betalt för att vara här. Se för helsike till att ge de invandrare som engagerar sig och som vill leva normalt här en chans, men skicka ut de som kostar då de inte vill bidraga med något, de som kostar i form av försäkringsförluster, sjukvårdskostnader där våld är orsaken, de som kostar genom att välja ett liv där de får sitta inspärrade på våra kåkar för 4500 kr/dygn. Vi FÅR lov att välja vilka vi vill ha här. Sverige MÅSTE INTE ta emot alls om vi inte vill, men när vi nu gör det så kan vi ändå välja rätten att göra rätt för både den svenska befolkningen och de som kommer hit i goda avsikter och för att be om verklig hjälp. Då är nog inte svensken så ivrig att ett parti som SD behövs.

Om våra ordinarie partier hade lite stake istället för att stoppa huvudet i sanden så skulle SD vara överflödiga. Man har enbart folkets röst (även den som kvävs från att tala genom lag) att lyssna på, för annars finns det partier som gärna lyssnar. SD kommer öka som parti så länge övriga partier skräms av tanken på att göra rätt för både svenskar och de invandrare som kommit för att göra rätt för sig. Av den anledningen finns ingen som helst orsak att fortsätta ta in förrän man släppt ut. En sak är ändå att man , inom Sverige, lägger pengar på de som kan och vill få arbete. En annan är att kasta pengarna i sjön genom att stjälpa ut bidrag till människor som ändå inte har tänkt ge oss hjälp tillbaka genom arbete.

Så där! Så enkelt kan det vara för ett högerextremt parti att få vanligt folk med annars sunda värderingar att bli tvungna att erkänna åtminstone vissa delar av deras partiprogram. Det ledsamma är bara att det inte kommer sluta där. Ett parti som SD kommer ALDRIG nöja sig med bara lite, utan siktar högt som bara faan. Det har som bekant hänt tidigare i historien. Löften som bryts är inget ovanligt för att komma till makten. Men var så säkra på att SD kommer föra en klar politik som, om än bara ytligt, håller sig inom svensk demokratisk lag för att nå sina mål. Vi tar alla risken att ramla dit om vi inte börjar ställa logiska krav på de mer rumsrena partierna. Det jag här ovan har beskrivit är orsaker och synsätt som inte alls är ovanliga, men som göms pga att det är skamfullt att uttrycka sin mening i Sverige sålänge den inte sammanfaller med de idéer som verkar vilja tillåta allt förbannat trams, oavsett hur menligt det påverkar den svenska välfärden (har ni glömt den?). År 2010/2011 krävs inga mer utstickande kriterier för att odemokratiska krafter ska få fotfäste i Europa, och i detta fallet i gamla Svea Rike.

Sluta skämmas över att ställa krav som gör att vi alla mår bättre. Det tar för mycket onödig energi att gå omkring och vara förbannad och orolig hela tiden! Sluta se det som något att skämmas för att vara SVENSK, för vi är en suverän stat med en demokrati som KAN hålla om vi tillgodoser den med rätt åsikter och värderingar. Man är INTE rasist- eller nazistvänlig om man talar om att man tycker att dumheterna pågått för länge!

Annonser

~ av Micke på 24 november, 2010.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: