Okunnighet inom tidningen Nationell Idag…

Jojo, nog vet ni som läst mina bloggar långt mycket tidigare att jag är helt emot det påstått religiöst behäftade påbudet gällande bärande av niqab och burka. Men ibland kan man ta mig fan undra hur långt dumhet får gå.
Nättidningen Nationell Idag, vilken jag av en händelse råkade halka in på angående en helt annan hutlöst korkad artikel, visar en bild på en kvinna iklädd niqab där hon står och lyfter upp sitt barn i hemmet. Kommentaren har kommit till efter en artikel som påstås ska ha funnits i DN, och som skulle visa på ”Ett ögonblick av det Sverige vi har idag”. Nu har jag jag försökt jaga fram artikeln så mycket jag orkat, men har endast funnit den och beskrivningen av artikeln i antidemokratiska nättidningar och sajter. Kanske har jag letat för dåligt? Eller finns artikeln egentligen inte? Ja, vad vet jag…

http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1421

Det jag stör mig på när jag ser bilden är faktiskt inte att kvinnan bär niqab, utan att bilden verkar så ”arrangerad”. Om man utgår från att en muslimsk kvinna i en ”livsåskådning” där niqab är påbjudet som plagg, så vet man att påbudet inte alls gäller i hemmet när hon är ensam med familjen. Hmmm…men nu finns alltså en fotograf i hemmet för att ta en bild? Det sägs att fotografen är en kvinna vid namn Anette Nantell, vilket möjligen kunde gjort att den muslimska kvinnan i övrigt inte var tvungen att bära plagget. Nu skulle bilden ut i offentligheten, vilket kanske självklart gjorde att plagget skulle sitta på. Skulle den bilden då verkligen beskriva just det hemmet, ett muslimskt i dagens Sverige? Jag vill inte ha någon uppfattning om detta, men måste ändå anse att bilden på en kvinna iförd niqab endast blir fördummande på så vis.

Eftersom dessa, för mig enkelriktade människor, som skriver artiklarna i Nationell Idag och andra tidningar och sajter endast ser det de vill se, så blir bilden och deras kommentarer bara ett bevis för nationalisternas hjärnbrist eftersom de inte verkar förstå komplexiteten i ”problemet”. Det handlar inte om att saker är på antingen det ena eller det andra viset. Ingenting är bara svart eller vitt. Ämnet är så mycket större än så, och får absolut inte definieras av människor med enkelriktade hjärnor, utan ska behandlas av folk som kan blanda in så många aspekter som bara möjligt. När man gjort det, och kommit underfund med att det kanske inte passar i ett land som Sverige som under så många års politisk debatt åstadkommit små underverk gällande kvinnors rätt, minus lika lön och acceptans för kvinnors lika stora kunnande (som man hoppas ska ändras snart), så vore det väl helt ok att sätta ett förbud mot niqab i Sverige. Men det hela ska skötas i demokratisk ordning så att hat och dumhet inte får slå rot bara för att det går.

Ett demokratiskt uttalande: I SVERIGE SKA EN KVINNA HA SAMMA RÄTTIGHETER SOM MÄN, OAVSETT FRÅN VILKET LAND HON KOMMER, VILKEN RELIGION HON TILLHÖR, ELLER (som i fallet med tex niqab) VILKA MÄN SOM TROTT ATT DE KUNDE BESTÄMMA HENNES MÄNNISKOVÄRDE.”

– Patriotism men inte nationalism –

Annonser

~ av Micke på 9 april, 2011.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: