Vad är det jag ska lära mig av detta, egentligen?

Det verkar inte spela någon roll vad man gör eller inte gör. Men ta mig fan att man ska få stå för det andra gör, för det räcker tydligen inte med det man själv lyckas trolla till i egenskap av människa. Nog fan är det väl en enkel och bekväm sak att bete sig mot någon annan och sedan låta denne stå för skiten? Får jag arslet bortsparkat av fel orsaker så ska jag glömma och vara likadan som innan, nämligen kärleksfull och inte ett dugg avvisande. Fantastiskt hade det varit om det var möjligt, men det är inte så för någon annan. Så varför skulle jag lyckas med det? Vad är så speciellt med mig, att jag bara skulle kunna ta skit och svälja, svälja, svälja. Därefter ska jag se glad ut, höra av mig precis som innan, visa mig som exakt samma person innan jag fick arslet bortsparkat.

Nej, jag är INTE så speciell. Jag fungerar som alla andra. Jag fäller ut min försvarsmekanism och skyddar mig mot vidare angrepp, för det råkar vara en ytterst mänsklig reaktion, tro det eller ej… Vad kan man egentligen kräva av en annan människa??? Jag väljer att inte kräva något… Alla har nog ett monster inneboende, och jag lär väl knappast vara annorlunda. Trots detta kommer mitt monster bara fram när jag provoceras, till skillnad mot en del andra. Jag ber fan inte om jävulskap, men jag är väldigt duktig på att ge jävulskap i retur. Nej, jag är inte hämndgirig på så vis, men alla har väl för i helvete sina gränser! Jag är inte elak, inte jävlig, jag utnyttjar inte andra, jag antar inte bara att andra är på ett speciellt vis. Och jag förstör ingenting bara för att jag kan.

Är det så att man inte vill lita på mig, utan ta saker så som man själv vill, då får man göra det. Jag står inte i vägen för andras dumhet. Jag försöker endast se till att jag själv inte blir för dum. Livet är för kort för en massa pundig dramatik som inte har något egentligt innehåll. Om inte livet kan få vara bra när det är det, utan att andra ska störa det genom att peta sönder, då ställer jag mig utanför. Jag har varken tid eller lust.

Det värsta är att det inte verkar finnas plats för några ursäkter för att man har pissat på mig. Vad i helvete ska jag lära mig av detta, egentligen???

Annonser

~ av Micke på 1 december, 2011.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: