Längtar efter våren…

…och fiskestarten. Vill damma av mitt flugspö, inhandla en ny LOOP-lina, återuppta flugbindandet, smeka vadarbyxorna, sätta mig i bilen och åka till havet.

Väl där skulle jag sätta mig på berghällen och sätta fyr på mitt Trangia för att koka mig lite kaffe. Samtidigt monterar jag mitt spö, sträcker lina och tafs, binder på en möjlig vinnare ur flugasken och dricker mitt kaffe medans jag studerar havsytan.

I den grunda viken är vattnet helt klart med turkosa toner. Den ljusa  sandbottnen finns där nere på ett djup av ca 120 cm och bara väntar på att mina fötter ska göra de glesväxta tångruskorna sällskap.

Solbrillorna och kepsen på, ut med lina, och sedan svinga och mata ut… Bara tanken på att en patrullerande havsöring ska uppfatta flugan, bli nyfiken nog för att våga hugga gör att de pirrar i hela kroppen..ja, lite så som det gör när man är nykär.

Men det bästa med fisket är ändå spänningen och lugnet omkring. Jag njuter hellre på ett avslappnat vis än att rida på förväntningar. Man kliver ur vattnet igen, sätter sig och tar en kopp till, drar upp luvan och halvligger mot berget…kanske slumrar man till en stund. Det ska tas lite bilder på den undersköna naturen, bilder där snäckskal och drivved blir ett naturligt inslag.

Jag bryr mig inte om huruvida jag får fisk eller ej, för jag vill bara känna frihet och lugn i moder jords natur. Det räcker för mig. Jag är lycklig över att kunna röra mig fritt överallt på den landmassa vi känner till som Sverige

Gonatt

Annonser

~ av Micke på 7 februari, 2013.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: