Snögubbar ska inte köra bil på vintern!!!

image

Då var jag väl upp på Halleberg en sväng för att knata ut till utkiksplatsen kallad Predikstolen. Den upplevelsen var toppen, och när solen slutligen orkade sig upp bakom mig så blev det så vackert att jag inte ville gå därifrån. Is på Vänern så långt jag kunde se.
Men nu blev den känslan förminskad när jag satte mig i bilen för att åka hem…

…för i ett parti av vägen, som för övrigt inte tillåter möte mer än på avsedda och plogade platser, kommer en djup svacka alldeles innan Kungastenarna. Jag körde långsammare pga en vänsterkurva med skymd sikt innan backen ner i svackan. Då kommer en bil från motsatta hållet, och jag var redan på väg ner…

Idioten från andra hållet, för det var verkligen en riktig jävla idiot, fortsätter köra ner i svackan, varpå jag i frustration börjar bromsa.
Tilläggas ska, att han endast hade ca 20 meter till ett större utrymme där vi kunde mötas…om helvetet hade behagat backa, vill säga.
Istället fortsätter dåren att köra nerför, som för att utmana mig.

Jag hade väl skitit i det om det inte varit vinter och för trångt för två fordon i bredd. För jag märker att min ABS reagerar omedelbart…jag får inget fäste hur jag än bär mig åt. Bilen kanar, om än långsamt, ABS:en knarrar friskt och jag börjar bli vääääldigt varm… Jag kände mig tvungen att släppa ratten och vifta på ett mer eller mindre beskrivande sätt så att den andre föraren ska förstå att något var galet, samtidigt som jag verkligen står på bromshelvetet. Vad gör då den puckoida jäveln??? Han fortsätter köra ner i svackan, långsamt, långsamt!

Jag tittar storögt på hans lilla bil, i vilken en förare sitter och helt begåvningslöst fortsätter köra mot botten av svackan, och där nere väljer fanskapet att STANNA! OCH VÄÄÄNTAR!!! På andra sidan kommer jag i en tung Volvo 850, ett ekipage som trots fina dubbdäck har antagit beteendet av en pulka, på väg ner för att, i värsta fall, ”göra kaos” med den där lille gokarten. Men om man är en snögubbe med total (h)järnbrist så backar man inte…tydligen… Bilden av David och Goliat blev tydligare, liksom tanken på hur förbannat dyrt detta skulle kunna bli. Fåntratten hade en kärring med sig, som kunde tänkas ha skrikit ”BAAAACKAAA”, men blev nonchalerad pga manlig stolthet, mänsklig dumhet och tillika brist på att kunna avväga sina egna möjligheter att ta sig ur en situation.

På något vis lyckas jag få ner bilens hastighet såpass på den, av solvärmen glashala och sluttande vägen. Med armarna ännu viftande i rutan var jag bombsäker på att det skulle bli rediga plastskador, och att jag skulle få skulden av de båda i den bilen. Jag var ju ensam mot två ärthjärnor som skulle kunna påstå att jag kommit i full karriär och ställ på bilen, medans jag i början av nedstigandet låg i max 30.

Min Volvo, nu mera min älskling, lyckades stanna PRECIS nos mot nos med den den där motorförsedda trampbilen av nyare modell, och jag är ännu inte säker på om det blev någon okännbar ”bump” eller inte.
När vi båda stod där front mot front längst ner i svackan, så kom jag in på en annan mental nivå, och jag tror att fan själv stod med blåslampa både i röven och på min skalle, för jag REV upp dörren och klev ur bilen, och tänkte ”hoppas att den fan inte bjäbbar emot nu när jag får ett anfall på idioten, för då smäller det så det rungar i hela skogen”, för jag hade nog mord i blick.

När jag hade krånglat klart med mig själv i halkan, backat undan för att kunna stänga dörren för att sedan komma förbi och över till den förbannade slaskfittan till hjärndött helvete…DÅ BACKAR HAN!!!
Alltså…jag var så förbannad, och jag ville så hemskt gärna ge det där arslet stryk med hans egen kärring, att tårarna kom när han backade upp sin bil…

Jag fick väl lugna ner mig en aning och se till att förpassa mitt eget fordon till en säkrare plats, för någon annan kunde ju komma från samma håll och få samma problem, och DET nöjet var jag inte villig att ge räddharen i framförvarande bil. Men vad gjorde dåren som troligast fått sitt körkort i ett Cornflakes-paket, redan under 70-talet??? Han backar upp till Kungastenarna, och för er som inte vet, så är detta en vändplats/parkering vid sidan av vägen, i form av en stor grusplan. Står han inte och väntar på att JAG ska köra in där, så att han själv kan fortsätta obehindrat??? Jag får således köra över en snöhög åt vänster för att komma runt puckot. Nåväl, jag ville åtminstone komma ur vägen för de som kunde komma bakom mig, så det var på det viset det fick bli. Det går ändå inte att prata med, eller slå in vett i människor som ändå inte förstår varför.

I ett annat, och dessutom mycket möjligt scenario, blockerar jag vägen framåt för honom, kliver ur, sliter fanskapet ur hans leksaksbil och mular honom i diket tills han slutar andas.
Men jag är inte längre så stridbar, och inte heller håller den typen av ilska i sig lika länge nu mera, så jag nöjde mig med att sakta runda fittan samtidigt som jag brände ögonen i honom medans jag skrek några mer eller mindre väl valda könsord åt hans håll.

Men utsikten var iaf vacker…

Annonser

~ av Micke på 23 februari, 2013.

Ett svar to “Snögubbar ska inte köra bil på vintern!!!”

  1. Dä dä dä dä! Tänk på hjärtat!!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: