Förnybar energi i fel händer

Jag vill citera en text från Greenpeace.

” Beklagligt därför att Socialdemokraterna i helgen, trots kritik, inte tog bort den defensiva meningen ur det så kallade Framtidskontraktet om att kärnkraften ”kommer att utgöra en viktig del av vår elproduktion för lång tid framöver”. Politik handlar om att vilja. Det är därför bra att Socialdemokraterna vill göra ”kraftfulla satsningar på förnybar energi och energieffektivisering”. Samtidigt är det beklagligt att vi nu kan konstatera att partiet till och med släpar efter opinionen i kärnkraftsfrågan.Politik är också opinionsbildning. Den som först vågar slå fast en plan för när kärnkraften kan ersättas med förnybara energikällor lär få opinionen med sig och framtiden för sig.”

Det första som slår mig är att, när opinionen, folket, inser att det är dags att börja mota bort både oljan och kärnkraften, så finns ett ”inbyggt” motstånd till nya och förnuftiga sätt att producera elektricitet.

I verkligheten spelar det ingen roll alls vilket parti som uttalar sig i ämnet, då det gemensamma motståndet gentemot förnybara satsningar är vad vi kommer få leva med, sålänge inte ett helt nytt parti kommer fram. Ett parti som, till skillnad från de befintliga, förstår vad majoriteten människor behöver, vad vi måste göra för att kunna leva på vår planet. De idag befintliga partierna leder inte sitt folk, utan leds i sin tur av ett oförnuftigt och makthungrigt EU som ser pengar som det viktiga. Men pengar kommer tyvärr inte göra att vi överlever. Förresten, vem vill egentligen bara överleva? När vi snart står inför svårigheter som tex en klimatkrasch vi människor aldrig tidigare skådat. Vem vill överleva? Vem av oss kan sedan stå där, i en värld vi inte känner igen, och påstå sig vara stolt över att ha överlevt?

Man kan lätt bli både rädd och illamående, för att inte tala om vilken ilska man fylls med, när man ser hur många som bara snackar om hur mycket de bryr sig, men så lite gör. Är detta detsamma som att man har gett upp både sin egen och andras framtid? Hur tog man sig den friheten???

Annonser

~ av Micke på 12 april, 2013.

2 svar to “Förnybar energi i fel händer”

  1. Hey, you used to write magnificent, but the last few posts have been kinda boringˇK I miss your tremendous writings. Past few posts are just a little out of track! come on!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: