Varför släppte vi allting?

Ja, varför släppte vi allting, egentligen?

Trodde vi att vi var utan mening, utan makt som stor grupp, att vi inte förtjänade bättre?
Om de flesta av oss inte lägger någon större vikt vid möjligheten att det kunde finnas en GUD, eftersom vi anser det löjligt att någon övermakt ska styra våra liv i allt vi gör…varför låter vi då en ytterst liten mängd MÄNNISKOR göra exakt detta med oss?

Alla har vi någon gång funderat på meningen med livet, blivit ledsna över andras lidande, varit förbannade på de stora orättvisorna.
Har jag rätt? Naturligtvis har jag  det, för vi är definitivt tänkande varelser.
Men hur långt räcker vår empati? Hur långt räcker vår intelligens när vi som bäst behöver den?

Vi människor anser oss insatta nog att gå till röstlokalerna när det är val. Så sker värleden över, i de länder som råkar ha en demokrati där vi får vara med och förändra. I Sverige anser vi att vi i grunden har det bra. Åtminstone mycket bättre än i de länder som tragiskt nog är U-länder. Utvecklingsländer. Det är vad vi har att jämföra med, och därför är vårt land framstående, ialla fall enligt oss själva. Men…ÄR det så bra? Och kan vi egentligen jämföra oss med ett U-land och säga att ”vi har det bra”?
En fråga då. Har dessa U-länder hamnat i sin situation helt för egen maskin? KAN de ha fått ”hjälp”? Får de fortfarande ”hjälp”, så att de kan förbli fattiga i nationer som är så skuldtyngda att de måste lägga halva sin nations inkomster för att betala lån för att kunna överleva genom att allttid vara fattiga?
För så fungerar världen, den fungerar enbart genom skuld. VI lever i ekonomisk skuld!

I välförsedda nationer lever vi, även då vi ibland vägrar att erkänna det, och ibland undermedvetet, för att samla på hög. Varför? Jo, för att en dag kan det finnas väldigt lite, och då måste vi ha allt NU, för senare kan det vara försent. Vi är livrädda för att släppa kontrollen som vi inbillar oss att vi har. Om pengar inte kommer in, och då gärna i stora mängder, så grips vi av panik och depression. Ja, bara för att det är de reglerna vi har bedövats till att anamma. Vi vet ingenting annat, vi förstår ingenting annat…vi tillåter oss inte att tänka klart nog för att förstå någonting annat. Vi är istället, och har varit under lång tid, beredda att varje dag kasta bort merparten av timmarna på ett dygn i vaket tillstånd, enbart för att förvärva dessa PENGAR. Vi har inte tid att ägna tid till våra familjer eller till oss själva, vi lever alla under ytterst stressrelaterade former för PENGAR. Fler människor lever idag med återkommande depressioner, självmordstankar och i själslig misär än någon gång i tidigare historia. Fundera gärna ut varför. En hjälp på traven…PENGAR.

Om jag kunde ställa en fråga till de som styr i världen, så skulle det vara denna:
I vilket globalt val var det som vi, den enorma mängden vanliga människor, sa ja till att låta er ta ifrån oss våra födslorätter till tillgång på ren föda, ren luft och rent vatten?

Om jag fick ställa er vanliga människor en fråga, ni som är precis som jag, så skulle den lyda på följande vis:
I vilket globalt val sa ni ja till att ett litet fåtal personer skulle få ta ifrån oss rätten till redn föda, ren luft och rent vatten?

INGEN av oss har givit vårt samtycke till att skänka bort våra mest fundamentala rättigheter. Den, genom tiderna, medfödda rätten att leva. Så, varför tillåter vi då detta? Kanske för att ”det är så här det är och fungerar idag”? ELLER, kan det vara så att vi alla bedövats så till den grad att vi bara följer med utan att orka tänka längre?

Idag finns fler slavar i världen än det fanns under den tid som vi lär oss om i skolorna. Mängden är ENORM! Varför? Pga tillgång och efterfrågan. STOR efterfrågan. De kläder vi köper dyrt i butiker, för att se snygga och ordentliga ut, tillverkas till största delen av människor som lever på ett sätt som vi tror att vi aldrig själva skulle tillåta gällande oss själva. De lever som livegna slavar.
Det är priset för att vi ska kunna klä oss snyggt och ordentligt. För det är viktigt för oss. Tydligen tillräckligt viktigt för att vi medvetet ska se mellan fingrarna när det kommer till övergrepp på medmänniskor. Men det spelar kanske ingen roll längre. Åtminstone inte sålänge det inte är VI som är förslavade och livegna.

Ok, för att rätta till just den idén i era tankegångar, så föreslår jag att vi alla sätter oss ner och funderar på hur våra vanliga dagar ser ut, från den stund då ni vaknar tills att ni lägger er och somnar på kvällen (eller hur nu era dagar ser ut).
Fundera på om det är precis så ni vill leva, eller om det är något annat ni önskar med era liv. Bort med den där barnsliga stoltheten som ni breder ut över andra för att visa vilka präktiga personer ni är när ni i falskhet påstår att ni älskar att arbeta. TÄNK LÄNGRE! I egenskap av människa i ett system som det nuvarande, så brukar jag säga att, om jag vann 210.000.000 så skulle jag ta mig fan inte sätta min fot på en arbetsplats igen. Och vissa väldigt präktiga människor påstår motsatsen, och menar att de vill göra nytta i sina liv. Jaha…och nyttan med att skaffa barn är då att vi ska SLIPPA umgås med dem för att vi vill vara ”nyttiga” på annat håll??? Ledsen, men det finns ett namn för sådana personer. PAJASAR. För så är det. Arbete på det viset som gäller i vår ”nya fina tid” sedan industrialismen tog fart, är inget arbete för människor som vill leva. Minns att vi, såvitt vi vet, endast har ett enda liv. När det är slut så kommer vi fråga oss var vi gjorde av det. Frågan var alltså om det är på detta sätt ni vill leva. Ser ni inte tvånget så är jag rädd att ni är mer bedövade och blinda än jag någonsin har varit.

Vi deltar, allihop, människor världen över, i att förstärka behoven som ytterligare låser oss fast vid PENGAR. Vi handlar för mycket, vi är aldrig någonsin nöjda. Vi kallar det ”slit och slängsamhälle” och skyller på olika saker bortom oss själva. Varför vägrar vi inse att det är VI som väljer? Vi måste inte handla nytt förrän det är för dåligt för att använda. ”Ja, men man kan ju inte gå i omoderna kläder!” Hmm…vem/vilka är det som bestämmer att vi ska se ut på ett speciellt vis? Naturligtvis är det VI!
Det är vi själva som öppnar för dessa ständiga förändringar, ingen annan. Gör vi oss mottagliga för sjukdomar så blir vi sjuka. Gör vi oss mottagliga för påtvingade klädstilar så blir vi slavar för mode. Vi har alltid ett val, men alltför ofta gör vi fel val.

Mat är ju idag en viktigare fråga än någonsin. Vi har gått långt över gränsen sedan de första konserverna med blyklädd insida, vilket förgiftade vår mat och i bästa fall bara gjorde oss sjuka. Idag är företagen utomordentligt duktiga på att tillverka förpackningar som är både relativt giftfria, brännbara eller fungerar i komposten. Lysande! Vi är överlyckliga över att inte längre behöva ta del i skapandet av nya sopberg. Ialla fall när det gäller förpackningar. Maten då? Den mat vi, i största allmänhet, stoppar i oss är processad och saknar värdefulla ämnen som våra kroppar är i stort behov av för att inte bli sjuk. Importerade grönsaker som vi köper varje dag, bara för att de är billiga, är oftast odlade bland pimpsten och andra material istället för jord. Pga detta saknar grönsakerna även den minsta mängd vitaminer och mineraler som vår kroppar behöver. Ja, nästan all mat vi får i oss idag saknar mer än de innehåller av ämnen som förr höll oss friska.
Fetma är en folksjukdom i snart varje land. I Thailand började människor bli feta strax efter att McDonalds och andra liknande kedjor fått tillstånd att etablera sig där. Det är relativt nytt där, men effekterna börjar redan synas på ett folk som vi annars kunnat beskriva som i fin form. I varje land där dessa kedjor etablerat sig har farlig fetma gjort för stor del av folket sjukt. Men MED detta i våra medvetanden låter mängder av föräldrar sina barn äta där. Man till och med uppmuntrar det för att man inte själv har tid att laga mat pga arbetet. Barn blir feta och dör i förtid av hjärt- och kärlsjukdomar. De orkar inte vara med på gympan i skolan, det ämne som är avsett att hålla ungarna i form och i rörelse, INTE för att göra dem till atleter. Det finns så många exempel att man kunde hålla på i en evighet.

Idag har vi klagat mycket på butikkedjor som Lidl, Netto, Willys mfl, som för stor handel med importerade matvaror. Dessa butiker är långt ifrån de enda, eftersom även ICA, COOP och andra gör exakt samma sak, men i kanske lite mindre omfattning.
Maten som importeras från företag utomlands är alltför ofta fullständigt näringsfattiga. Men vi köper varorna som om de vore mat. Det är precis som om vi trodde att, bara för att innehållet ser likadant ut, så är det ”samma skit” men mycket billigare. Inte en chans! Tror ni verkligen att det, i utvecklingsländer eller länder med extremt dålig ekonomi, styrda av tex amerikanska företag, kommer näringsriktig mat som kan vara SÅ billig trots att det har fraktats över hela vår planet??? Då lever ni i en vacker dröm, och ni vägrar se sanningen. Varför? Pga PENGAR.

Ni tror kanske att våra egna bönder inte har möjligheten att producera så att det räcker? Jag antar att även ni, precis som jag, åker omkring i fossilbränsle-törstande bilar. Då har ni säkerligen sett alla dessa tomma fd sädesfält? Varför odlas ingenting där? Jag kan berätta det för dig. Det kommer sig av att PENGAR styr även dem. Inte på så vis att de inte vill eller kan odla, utan pga att andra krafter hellre vill sälja sina produkter till oss konsumenter till ett ”bättre” pris.  Spannmålsbönder världen runt får inte sina produkter sålda ens inom det egna landet. Nationer tvingas dumpa ovärdeliga mängder spannmål i haven bara för att det ligger och ruttnar i väntan på att bli sålt. Av den orsaken minskar antalet spannmålsbönder i varje land, även i Sverige sedan många år. Vår egen kontroll av känsliga produkter är borta, vårt land tvingas köpa in samma produkter från andra länder pga att vi konsumenter svikit våra egna bönder pga PENGAR. Just nu håller våra mjölkbönder på att kuvas genom att ges för lite betalt per liter mjölk som vi köper. Nu borde det vara helt klart för er varför detta händer. Om ett land som USA, för det är precis vad det handlar om, vill sälja mjölk till Sverige och på det viset slå ut även svenska mjölkbönder, så kommer det bli så om inte vi som nation öppnar ögonen och slutar söka vad som billigt är. Köttbönderna kommer gå samma väg tillmötes om vi inte vägrar handla billigt kött från andra länder. Ser ni nu att det är VI själva som åstadkommer orättvisorna och vansinnet? Det finns ingen  politiker i något land som rår på detta. Vi tror att det beror på dem, men det är så mycket starkare makter som håller i dessa trådar. Politiker är bara, och endast, marionetter i ett maktspel som står mellan världsbanken, tillsammans deras underbanker, mot människorna.

Vi är alla rädda för cancer idag. Ett sjukdom som krigar mot våra kroppar. På samma vis krigar bankerna mot den, faktiskt, homogena kropp som människor utgör. Som människor slåss vi mot varandra för att vi måste ha det bättre. Hellre att vi har mer än andra, än tvärtom. Ett tankesätt som MÅSTE bort väldigt snart.
Vad kommer det sig att vi, samma människor som annars gärna värnar om allas rätt, allas välmående, och ställer oss emot fattigdom och svält, äger så lite medkänsla för andra när det handlar om oss själva?
Jag kan berätta sanningen även om det. Rädslan för att inte ha tillräckligt. Rädslan för att inte vara någon bland likasinnade. Rädslan för att inte ha tillräckligt tar inte slut förrän vi själva inser att PENGAR är ett förlegat sätt att värdera våra liv. Det fungerar inte längre. Vi söker mer och mer efter oss själva, istället för att söka efter den synvilla som kallas ”ett bättre liv”. Vi har redan ett bättre liv! Vi kan få ett ännu bättre liv om vi ville störta bankerna och dess PENGAMAKT i avgrunden.

Som vi säkert alla förstår, så är jordens resurser allas våra resurser. Vi har alla lika stor rätt till dem. PENGAR är ett styrmedel för de som vill göra oss till slavar under PENGAR. PENGAR är inte längre nödvändigt för att vi ska kunna leva goda liv. För ett liv där vi sparar allt på hög är ett liv där vi alla gör oss skyldiga till att försätta andra i fara.
Vi måste snart inse att det finns värden så mycket bättre än PENGAR. Vår egentliga överlevnad beror på två saker. För det första, för att vi ska överleva måste vi ta god hand om vår planet. För det andra, för att kunna ta hand om vår planet måste PENGARS MAKT försvinna. PENGAR är den direkta orsaken till att vår planet håller på att förlora kampen om livet. Pga PENGAR låser oljebolagen, undersåtar till bankerna, fast varje innovation som kan ta oss till en renare värld utan både olja, kol och kärnkraft, tre saker som riskerar förkorta människans existens ENBART för att vår planet inte orkar med. Vi har resurserna för att, inom bara några få år, kunna förse oss med elektricitet enbart från vind sol och vatten.  Om vi inte vill detta så dör vår planet, och därmed vi själva och våra barn. Det är som att tex sätta oss i ett rökfyllt rum utan ventilation. Tänk på att människans tid på planeten hittills inte har varit speciellt lång i förhållande till hur gammal planeten är, och hur länge den har varit beboelig. På den korta tiden har människan, under bara ca 260 år. Den industriella revolutionen startade i mitten av 1700-talet i England, och därefter har den spridit sig, mer eller mindre, världen runt väldigt fort. På den ytterst korta tiden av människans i övrigt korta existens på planeten, har vi lyckats förgifta vår planets lungor. Vi har förgiftat allt vi petat i. Och kanske har vi glömt att det inte finns någon annan planet att fly till… Och varför är det nu som det är, igen? !!!PENGAR!!! Det mest vanvettiga gift som både vi och planeten kommit i kontakt med under hela universums historia. Vi måste inse att det finns andra smartare system att leva efter, som medger vår överlevnad på denna vackra planet. Vi har, som sagt, ingen annan att fly till. Detta monetära system MÅSTE dö ut snarast!

Jag har ingen aning om fler än några få kan ta in detta, se andra lösningar på vår tillvaro, eller om någon har viljan att leva bättre. Jag vet att jag vill. Jag vet att det går. Jag skulle vilja att alla vi ville, och kämpade för samma sak. Det finns verkligen en lyckligare värld och en underbar tillvaro för oss att ta till. Men då måste vi göra oss av med orättvisorna i resursfördelningen, fördelningen av mat, dumpningar, ointresse från de få, och medvetslösheten bland oss människor VI MÅSTE VAKNA NU!

Annonser

~ av Micke på 17 april, 2013.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: