Förändringarnas tid?

Så var det dags för förändringar gällande jobb igen. Det som var bra och skulle bli ännu bättre har grusats pga personer som hellre ser att man lurar kunder, än att nöja sig med de jobb som ska göras. Och det är inte en bra sak, om man vill se till sitt eget skinn, att visa att man är jävulskap på spåret.

Man ifrågasätter inte fulknep när man ser dem, för då tar man fram ännu fulare sidor hos iskalla människor än man tidigare sett. Men min lojalitet ligger inte hos enstaka personer, utan hos företaget som betalar för mina tjänster. Av den orsaken ansåg jag det bäst för både min egen och företagets skull att påpeka felet. Av den orsaken har jag nu ställts mot falska påståenden, lögner och även hot mot min person.

I själva verket vet jag att jag har gjort rätt. Jag har varit, och är fortfarande 100% lojal gentemot företaget.
Däremot kan jag inte uppbåda lojalitet gentemot personer som så allvarligt visar lika stor illojalitet som jag känner lojalitet. Företaget betalar ut nära på galna löner, vilket bara är att tacka för. Jag har tjänat nästan tre ggr så mycket som vilken arbetare som helst. Det är helt enkelt stora pengar att göra i denna branch.

Men trots pengarna så är det helt annat som utgör orsakerna till min lojalitet. Det har med heder att göra, liksom viljan att göra ett gott arbete.
Det som sker sker, vad jag än gör.
Men en skrivelse kommer hamna på huvudkontoret, där jag i detalj beskriver problemet.
Tiden får utvisa hur det blir med detta tramsandet.

Möjligen återvänder jag till det tidigare arbetet, hissbygge.

Annonser

~ av Micke på 11 september, 2013.

3 svar to “Förändringarnas tid?”

 1. Tjenna Micke!
  Det där med yrkesstolthet är något som försvinner mer och mer.

  • Ja, det är ta mig fan helt fantastiskt… Men det får inte vara på detta viset. Jag ska ha upprättelse, för felet är säljaren för södra avdelningen, inte mitt. Att min sk kollega valde att vända sig ifrån mig för att han är mer rädd om sitt eget skinn, kommer kosta. Det är mitt jobb, mina pengar. Och jag sköter mitt jobb för att jag gillar skiten. Annars skulle jag inte göra det. Blir så förbannad på banditerna…

 2. Micke..
  Önskar att fler vore som du!!!! Ärlighet kommer man alltid längst med och så om man miste något med det, så vinner man alltid något ändå! Sin stolthet att våga vara lojal!
  Du har gjort helt rätt!!!
  Kram på dig!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: