Har jag missat något i det demokratiska Sverige?

Ni får kalla mig blåst och dum, men jag får faktiskt inte ihop detta.

Är människor inte längre människor när vi har nått en viss ålder?

Tas alla rättigheter bort när man blivit gammal?

Upphör behovet av solljus och frisk luft vid en viss ålder?

Försvinner hungern när man hamnat i äldrevården?

Har man plötsligt mer pengar när man blivit så gammal/skröplig att man behöver den ”hjälp” äldreboenden är menade att ge?

Är man så väldigt ivägen som gammal att det blir lagligt att droga människan?

Nu förstår jag ingenting, för dessa exempel verkar ju vara mer regel än undantag i dagens Sverige.
Har vi verkligen gått tillbaka till en tid där ättestupan är att föredra? Eller kanske fattighuset där, om några resurser ännu finns i den gamla människans plånbok, bryskt tas ifrån dem?

En sak ska vi vara jävligt klara över, och råkar vara det faktum att ALLA pengar som kommer in består av skattepengar som skattepliktiga människor bistår med. Det spelar ingen som helst roll hur dessa sedan blir placerade i olika konton för vidare användning. Det ÄR samma förbannade pengar!
Om man nu, som jag, råkar undra hur vi har råd, av medmänskliga skäl, att ta in fler och fler människor utifrån, men inte har råd att, av samma medmänskliga skäl, ta bättre hand om våra gamla…då heter det att ”på det kontot har vi råd, men på det andra har vi inte råd”.

Men vi verkar ta mig fan ha råd med skattesänkningar som i sin tur just genererar mindre pengar till ALLT som behövs i ett land som tillskriver sig storheten med ett fantastiskt socialt skyddsnät! Med vilka pengar?! Har vi inte ”råd” att vara medmänskliga gentemot våra gamla, då har vi väl för helvete inte råd att vara medmänskliga ur någon annan aspekt heller!?

Nu påstår jag inte att Sverige ska vägra ta emot flyktingar, men däremot påstår jag att man först ser till att det egna folket fungerar. Sedan kan man hjälpa andra, för det finns ALLTID ett stort överskott. Sverige gör idag allting bakvänt, och ingen verkar orka bry sig.
Men när vi slutligen kommer till situationen där vi själva måste se till att våra föräldrar faktiskt har det bra och sköts om ordentligt på hemmen, då har vi ofta orsak att lägga in klagomål. Det är fan inte klokt!

Nu blir jag rasist i mångas ögon, men jag måste få jämföra tvåbilla skötta delar i det samhälle JAG lever i. Ni andra kanske upplever något annat, men det får nog bli ert problem en dag.

Vad i hela världen kommer det sig att våra gamla ska ha så lite pengar att röra sig med? Det är pengar som de arbetat ihop för att kunna leva någorlunda gott när de äntligen kunde sluta bryta rygg. Nästan allt de har går varje månad till att betala för ett litet rum med, om möjligt, plats för några få möbler från sina tidigare så stolta hem som kostade mindre.

Och vad kommer det sig att samtidigt är så ivriga att ge bort pengar som kunde ge våra gamla RÅD till en mänskligare ålderdom???
Har vi en så ynklig betydelse i vårt eget land???

Tänk på detta när ni röstar nästa år!
Men var snälla och GE FAN i att kasta bort era röster på SD, för det är inte genom ytterligare lögner vi ska leva vidare, utan genom en politik vi tillsammans KAN förändra.

Tack och hej! Nu går jag ut och går av mig min ilska!

Annonser

~ av Micke på 13 september, 2013.

2 svar to “Har jag missat något i det demokratiska Sverige?”

 1. Med bestörtning har jag följt programmet om Sveriges bästa ålderdomshem och jag har varit så arg att jag till och med stängt av tv´n!!!
  Ska vi ha det såhär i vårt land?
  Att de som byggt upp vårt samhälle inte ska få en värdig ålderdom? Att personalen ska slita ont för att få det att gå runt och ändå känna sig otillräckliga?
  Nä, fi fan!
  Må jag dö innan jag hamnar på ett hem!
  Flyktingarna har det bättre än dom som betalt skatt hela sitt liv!
  Jag håller med dig fullt ut och denna rösten går då fan inte till SD!!

  • Som sagt… Man blir bestört.
   Det är något med insikten som är trasig, för denna äldrevård blir den som merparten av väljarna hamnar i förr eller senare…

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: