Mord eller konspiration?

Måste säga att det var ett synnerligen intressant program om Sture Bergvall på TV nyss.

Rättssäkerheten har jag redan tidigare skrotat som ide’ i Sverige, men nu tog det fyr ordentligt. Att Göran Lambertz, justitieråd i Högsta Domstolen, får lov att sitta i nationell TV och ljuga sig blå om åtta påstådda mordutredningars riktighet är mer än en riksskandal. Det blir en internationell rättsskandal av största mått gällande civilmål.

Göran Lambertz bör egentligen inte ens uttala en åsikt om den ska flätas in med hans professionella position i rättsväsendet, för då blir det helt galet. När han dessutom bortser från den häxjaktsliknande utredning gentemot Bergvall, och istället, men utan att precisera, påstår att Bergvall visste saker om morden som ”ingen annan kunde veta”, då blir det vidrigt.

Lambertz har dessutom fått för sig att, bara för att likhundarna har markerat, så är det nog (tillsammans med det ”faktum” att Bergvall påstås haft mycket speciellt information) för att döma en människa för mord. Ett fantastiskt fantasilöst påstående, eftersom hundarna inte vid något påstående har hittat ett enda egentligt spår av en kropp. Än mindre åtta kroppar.

Om min svägerska och hennes ordentligt utbildade hund skulle vara med för att leta efter en försvunnen person, som händer emellanåt, så vore det väl själva fan om hunden markerade, varpå man påstod att den försvunne var funnen trots att ingen fanns där?

Man blir ju oerhört nyfiken på sambandet mellan Göran Lambertz och fallet Bergvall. Har kanske Lambertz själv varit Margit Norells ”lärjunge” när den gamla haggan ännu levde?
Hur det än är, så är det fullständigt förbluffande om han får behålla sitt ämbete i fortsättningen. Om han får det, så är struptaget på rättssäkerheten en konspiration mot samhället, och vi vanliga människor har inga rättigheter.

Beatrice Ask, justitieminister, pratade på om att en stor och genomgående utredning nu ska göras, men jag vet inte vad jag ska tro om det.
Göran Lambertz satt där tyst och foglig medans hon på ett mycket diffust sätt förklarade något som mest kändes som luft. Han avbröt aldrig sin chef, så som han var så ivrig att göra med de andra innan hon satte sig. Foglig som ett får.

Begreppet ”städa upp”, som justitieministern använde gällande denna påstådda utredning bådar inte gott. Det gäller att välja sina ord om man är i hennes ställning, och det är faktiskt vad jag tror att hon just gjorde. Ingen i denna snuskfula kedja av sk ”lärjungar” till den där medeltida häxjägaren Margit Norell kommer höras för att om möjligt ställa någon till svars. Det lär bli exakt samma fulspel som alltid, där de största busarna går fläckfria ur slakthuset, endast för att människor i ställning alltid får hjälp med klädbytet.

Bergvall hade helt rätt i det han sa när han kallade vissa för rättshaverister.

Det kommer bli en väldigt spännande fortsättning på detta elände…

Annonser

~ av Micke på 26 november, 2013.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: