Yttrandefrihet + anonymitet?

En stor del av svenskarna anser tydligen att man som privaperson har rätt att använda sin yttrandefrihet som anonym.

Men när det gäller en åsikt som är tänkt att slå mot hela grupper, och man väljer att uttala denna som anonym, då handlar det inte längre om att använda yttrandefriheten. Då handlar det om feghet. Hur missar dessa personer en så viktig sak i sammanhanget?

Det måste naturligtvis vara så att de har en åsikt som de

1. Själva förstår är fel
2. Förstår är olaglig
3. Inser bara är en känsla som blir oacceptabel att skriva

För vill man vara anonym vid uttalanden som klassas som hets mot folkgrupp, då är man ute efter att komma undan med skinnet i behåll, knappast för att man är minsta mån om yttrande-friheten. För samma rasistiska smörja och ogenomtänkta påhopp går under förtal, inte under yttrandefrihet. Med frihet kommer ansvar!

Samma människor är anhängare eller stadiga besökare till Avpixlat, Fria tider och andra rasistiska nätblad. Där har de ju åsikten att invandrare ska hängas ut med både bild, namn och adress. Att dessa, nu uthängda ”svenskar” blev uthängda av Expressen är rimligen samma sak, men icke desto mindre anser de sig bli skadade av uthängningen. Hur tänker man när man anser samma åtgärd gör mer skada på den ena människan än på den andra?

Det är oerhört korkat och insiktslöst av dessa nu mera uthängda troll att hävda att yttrandefriheten är förenlig med anonymitet. Är det synd om dessa stolpskott nu? Nej, de hade två alternativ. De kunde antingen varit vuxna nog att gå ut med sina namn, såsom vi andra blogg- och forumkommentatorer gör. Eller så kunde gett blanka fan i att skriva något alls.

För…att exempelvis skriva att en persons höns har mer hjärna än merparten av somalierna tänder ju ett klart ljus över personen med uttalandet. Det framgår glasklart vem som äger intelligens som en höna. Bara denna insikt gör att man som svensk måste oroa sig över det mentala tillståndet bland många landsmän. I synnerhet när dessa fega gaphalsar vill vara anonyma hönshjärnor…


Man kan inte spela ”Frihetssången” på övermaktens instrument — Stanislaw Jerzy Lec

Annonser

~ av Micke på 13 december, 2013.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: