Förintelsens minnesdag

Januari 27 är minnesdag för förintelsens offer, och ett minne över en av historiens mörkaste tider.
Många tänker på detta, många känner avsky, de flesta vill inte att något liknande ska hända igen. En bra tanke.
Skolungdomar får träffa de sista överlevande i skolorna, se filmer om denna mardröm, ta del av denna mänsklighetens förbannelse.

Ändå måste jag undra vad som är galet i bilden jag ser. Hur kan man anse att nazisternas utrotningsförsök på människor de hatade så djupt är så fel, och samtidigt ens tänka tanken på att rösta på SD? Hur blind behöver man bli för att undgå detta faktum? Eller snarare, hur mycket onödigt hat måste man samla inom sig för att rättfärdiga sin röst på SD? Hur jävla lite bryr man sig då egentligen?

Visst, vi blir alla frustrerade, av och till. Men om man låter SD bli lösningen på frustrationen, är man då inte av exakt samma sort som de människor som röstade in nazisterna i Tyskland?
Jag vill veta hur man tillåter sig att se runt detta faktiska problem med samvetet intakt, och hjärtat rent.

För en sak är klar. Det är ingen skillnad på vilka människorna är som man vill ont. Jag, om någon, är väl medveten om problemen vi har här, men jag vet också att det vi ser inte är beskrivande för majoriteten av de människor som kommer hit. Så, sedan när blev det rätt att straffa alla för det som få gör galet?
Ingen anser ju att den tankegången är ok på arbetsplatserna, i skolorna eller i samhället i övrigt. Varför kan det låtas bli ok nu då? Varför kan människor bli så veka att de inte längre vill minnas de gånger de blivit felaktigt beskyllda för något, och varför minns de inte hur utsatta de kände sig då?

Jag vet vad som är felet. Okunskap, och ovilja att ta till sig kunskap. Detta handlar om människor. Är vi så benägna att se problem som genom ett smalt rör, då ska man ta mig fan inte ha någon rösträtt heller. Ni som ser SD som frälsarpartiet som ska göra Sverige till ett bättre land, ni bör se upp!
Det är verkligen dags att vakna upp från era barnsliga tankar. Ert ointresse för historiska jämförelser, andra människors rätt att existera, och ert blivande svek mot demokratin drabbar oss alla. Ingenting kommer bli bättre av att ni röstar bort demokratin. Det som tids nog kommer drabba er är sorg över vad er svaghet ställt till med.

Jag har hört så många av er prata som om ni hade en minsta aning om vad ni ger er in på, men det är svårare att lyssna på er än att förstå hur lite ni har förstått. Det ni, med hat i hjärtat, ger er in i är inget ni hade velat göra om ni ville förstå vad detta handlar om.
Tror ni att ni kan rösta tillbaka demokratin när ni väl har röstat bort den? Tror ni verkligen att ni har uppfattat detta partis långsiktiga agenda? Har ni verkligen INGEN ANING???

En sak är 100% säker, och det är att om ni trodde att Sverige har problem idag…då blir era röster på ett NAZISTISKT parti Sveriges totala undergång. Hur tänker ni? Hur lät ni er luras? För inget av det ni tycker att ni har sett av invandrare, är något jag har missat. Jag har sett alltihop, men jag har sett ännu mer av motsatsen. Verkliga personer från andra länder, välkomnande familjer, vänlighet, hjälpsamhet och större hjärtan än era.
Människor som har levt för demokrati och frihet, människor som levt under förhållanden som drivit dem TILL demokratin. Inte som ni, som låter er föras IFRÅN demokratin, känslan av rätt och fel, friheten. Ni inbillar er att ni vet något som rättfärdigar det ni är i färd att göra. Människor som jag har sett som värdefulla människor i en meningslös värld. Människor jag kunde anförtro mitt liv. Men inte idag. Snart kommer jag inte kunna dela minsta tanke med er. Ni utsätter även mig för livsfara utan att bry er, precis som ni är beredda att utsätta andra människor för livsfara.

Anser ni er idag vara utan skuld?
Tror ni att era röster kommer få er att känna er oskyldiga? Inte en chans. När ni lagt era röster till mörkret, då är det försent för all tid. Ni har då tagit ett  beslut som kommer drabba Sverige likaväl som det en gång drabbade andra länder. Ni håller på att drabba MITT LAND! Tänk, för helvete! Tror ni på er egen frihet? Har ni förstånd nog att värna om frihet och fred?
Förstår ni vad demokrati är?

Demokratiskt tänkande har INGENTING att göra med huruvida du kan lägga din röst på ett odemokratiskt parti. Det handlar verkligen inte om att du har det valet. Det handlar om din rätt att påverka, inte din ”rätt” att rasera demokratin. Du har möjlighet att påverka demokratiska partier genom protester, du får lov att starta missnöjesföreningar, du får lov att starta egna partier. Du har dessa rättigheter.

NÄR DU LÄGGER DIN RÖST PÅ SD SÅ BLIR DET ETT KVITTO PÅ ATT DU AVSÄGER DIG DINA RÄTTIGHETER, LIKSOM DU TAR IFRÅN ANDRA DERAS RÄTTIGHETER!!!

Jag vet att endast en liten ynklig del av er ens har brytt er i att ta reda på fakta. Jag vet att de flesta av er är beredda att lägga era röster på SD pga ”dessa förbannade blattar”. Är det så långt ni orkar se, så borde er rösträtt tas ifrån er, eftersom ni inte har förstått allvaret med rösträtten.
Ni ser så kortsiktigt, ni ser era egna inre problem, och ni röstar efter detta. Men ni har inte skalle att avgöra vad något ni gör kommer leda till. Det handlar inte ”bara” om att ni håller på att göra er skyldiga till ett vansinne ni aldrig ville se. Det handlar även om att någon måste kunna styra allting som måste styras över i ett helt land. Är ni inte minsta intresserade av hur det ska gå med utbildning, sjukvård, barnomsorg, äldrevård, tandvård, industrierna, jobben, välfärden…något? För ni tänker knappast rösta på SD för att de har koll på dessa otroligt viktiga delar av ett samhälle. Ni ser bara deras vilja att ”göra något åt invandringen”.

Av bara den orsaken har ni ta mig fan spelat bort er rätt att delta i detta viktiga. Inte för att det spelar er den minsta roll, men min respekt har ni förlorat. Allt annat som är viktigare har ni redan förlorat…

Man kan inte spela ”Frihetssången” på övermaktens instrument — Stanislaw Jerzy Lec

Annonser

~ av Micke på 23 januari, 2014.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: