Det var nära…

image

…att bli helt fel, detta. Min Galaxy S4 hade ett flertal sprickor i glaset efter att jag råkade tappa den i marken för en tid sedan. Den fungerade fortfarande bra, så det kändes som att jag hade tid att vänta med reparationen.

Dock hällde jag in ett par drinkar och ett duktigt antal öl natten mellan i torsdags och fredags, och det som inte fick hända hände… Jag råkade få öl på min spruckna skärm, och därmed upphörde luren att fungera :/
Jag vet vilken skada fukt kan göra när glaset är sprucket, och jag var helt säker på att min kära mobil hade skrivit sitt sista tecken, ringt sitt sista samtal, surfat för sista gången, och tagit sin sista bild…

Lönen kommer inte förrän den 25:e, och jag behövde ila iväg och köpa en splirrans ny lur om jag ville få info om kommande jobb och annat. Jag är en av dessa människor som har allt viktigt på luren, eftersom den alltid hänger med mig. Kalender, anteckningar, jobbfotografier och en mängd annat som är galet viktigt, bortsett från det faktum att den skänker mig stort nöje i allmänhet.

Inga stålar, ingen ny lur…
Men! En väldigt fin vän lånade mig lite pengar så att jag fick ihop åtminstone hälften. Jag har dessutom en gumma som har förmågan att inge mig nytt hopp när jag behöver det som mest, och då slutade det med att jag fick de lånade pengarna på kontot igår kväll, och att jag idag for iväg till Borlänge för att lämna in luren på iFon, som är en auktoriserad mobilreparatör.
Först måste jag dock jaga rätt på en Telenor-butik. En sådan hade jag för mig att det fanns på Kupolen, ett stort köpcenter i Borlänge. Jag hade förstått att iFon begärde kvitto, alternativt kontrakt för att åta sig ett dylikt arbete.

Det som fanns på Kupolen var Phonehouse, och de kunde inte ordna fram en ny utskrift av mitt kontrakt, så där sket det sig duktigt. Jag fick åtmnstone ett nummer till Telenor, så att jag kunde ringa dem och be dem maila kontraktet till iFon. Men iFon behövde ingetdera när allt kom omkring, så priset på glas+skärm+sarg blev 1300 kronor. Med ett tillägg på ynkliga 200 spänn kunde jag få luren inom en timma, istället för inom 10 dagar. Affären var ett faktum, men reparatören menade att de kommer avbryta pillandet om de förstod att min lur var alldeles för fuktskadad för att rädda på ett billigt vis, och att jag då skulle få ta det beslutet eller avbryta.

En timma gick fort, och med osäkra steg gick jag från parkeringen mot butiken. Killen tog fram min lur utan att säga många ord, varför jag förstod att den inte hade gått att rädda. När han placerade min lur på disken log han, och då log jag så att överdelen av mitt kranium höll på att ramla bak i nacken. DEN FUNGERADE IGEN!!!

Efter glatt snack, betalning och garantisnack skakade vi hand, jag tackade innerligt och gick till bilen och ringde gumman för att berätta den glada nyheten 🙂
Jag ska aldrig mer glömma hur galet naken jag varit utan min mobil och de fantastiska funktioner som gör mitt liv så mycket enklare. Trots att det är en teknisk manick som ibland kan anses vara till irritation, så känner jag mig mer komplett nu än när jag var utan. Nu sköter sig saker som de ska igen, och livet är som en glad operett 🙂

Tack, min vän, och tack iFon Borlänge, ni har inte bara gjort min dag, utan så mycket mer! 🙂

Annonser

~ av Micke på 10 februari, 2014.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: