Hur är det nu med Sverige?

Alltsedan Göran Persson glatt rullade in på scenen som Sveriges statsminister så har något pågått som inte borde höra hemma här. Nej, det är inte invandrarna jag vill prata om, utan den syn på alla som bor här.

Jag vill mena att Persson medvetet skrotade den socialdemokrati som dittills givit väljarna de möjligheter de behövde när de behövde. Inte för intet kunde moderaterna kalla Persson en större moderat än moderaterna själva var. När alliansen tog över, eller i mina ögon, moderaterna, så dog social-demokratin. Jag tror inte den visar sig mera, åtminstone inte som den än gång var. Persson öppnade dörrar som borde hållits stängda i ett land som Sverige.

Så, vad har vi då fått? Ja, självklart vill ju moderaternas väljare påstå att vi har fått det väldigt bra jämfört med innan, men jag gissar att många av förstagångs-väljarna som hjälpte moderaterna till makten tvivlar starkt på det beslut de tog den gången. Många lockades av att det inte skulle vara några problem med att få jobba utomlands. Problem? Problemet är stort för alla de som inte har råd att åka utomlands för att jobba. Hos dessa väljare fanns sällan de pengar som egentligen krävs för att kunna göra detta. Och för att vara moderat med för den delen. Så de blev blåsta, lurade att välja ett parti som hjälper den som har mycket och stjälper den som har lite eller inget. Tokigt, va?

Idag har vi som har för lite för att passa in, dvs majoriteten av väljarna, fått dras med en moderat regering i två helvetesmandat, och stressen har ökat till den grad att det är hälsovådligt. Psykiska besvär har ökat rejält bland oss väljare, troligtvis mycket pga den stress som upplevs när mycket tas ifrån istället för att ges.

Det är definitivt ett missförstånd att alla som röstat på moderaterna är just moderater, och att väljarna har röstat på moderaterna pga övertygelse. Många är företagare som vill kunna tjäna på sitt arbete och ansvar. Många har redan pengar som de tror de ska få behålla. Många är dessutom opportunister som antingen inte skäms över att rida på de svagares ryggar på sin möjliga väg uppåt, eller så ser de någon annan lucka där de kan ta sig igenom.

En sak är då glasklar. Den som förordar demokratin som ide’ har vad som krävs för att överleva i längden. Men den som inbillar sig att demokrati är något vi fortfarande har kvar i Sverige, den misstar sig svårt.
Det vi ser i Sverige idag är inget annat än plutokrati, ett sätt att styra ett land genom vilken man inbjuder till enkelspårighet i alla former. Det är ett styre där företag, marknad och stora pengar styr, och där regeringen som styrmedel kommer i sista hand.
I första hand är det bankerna som styr, då det är dessa som styr pengarna. Det finns inte en regering i världen som inte styrs av bankerna idag. Därefter kommer de stora företagen, och efter dessa kommer de som har lite makt pga liggande pengar. Sist i raden kommer regeringen. Men vilka står på botten och ska stå för alla dessa pengar? Det är ju vi vanliga dödliga arbetare, småföretagare, fattiga och sjuka. Det glöms ofta bort i varje sammanhang att det är vi som betalar hela kalaset.

Vi måste ju tydligen, dessutom, hitta en syndabock som vi kan skylla vår psykiska och ekonomiska ohälsa på. Eller kanske snarare skylls svenskens politiska handfallenhet gärna på något annat än oss själva. Det har väl ingen gång i tiden varit populärt att skylla på sina egna tillkortakommanden, men det vore dags för det nu.
Men…när inte det ena fungerar så prövar vi något nytt, som om det var ett sökande efter någon som tar hand om oss, som sköter allt åt oss. Väldigt få verkar vara beredda eller villiga att utnyttja rättigheterna i vår ”demokrati” politiskt. Den enda rättigheten som används är rätten att gny.

För att göra illa mycket värre, så har vi fått en ny ”stjärna” i regeringen.
SD.
Vänta! Består SD’s väljare av troll med skygglappar och dåliga betyg i läsförståelse? Eller är det så att de är så förtvivlat ointresserade av vad som, genom historien, inträffat när man befattar sig med nazism?
Att många unga inte har ett historiskt intresse, det måste man väl kanske svälja, men de går fortfarande att lära om. Vad jag inte för min själ kan förstå, är att vuxna människor i tex min årskull kan missa det viktiga i allt detta. Vi har vuxit upp med mor- och farmödrar som kunnat berätta sådant som vi bara annars kan läsa oss till. De har hört, läst och ibland till och med sett saker som borde få oss alla att skrika NEJ! Alla har vi mängder av böcker och filmer att ta till för att kunna förstå. OM vi nu skulle råka vara intresserade.

Invandrare, låt dem komma från vilka länder de vill, har i vissa människors ögon kommit att bli denna tids ”farsot” på exakt samma vis som judar och andra oskyldiga blev för många europeiska folk redan innan 1933 då de första antijudiska lagarna trädde i kraft i Tyskland. Ni ser inget samband?
Personligen trodde jag, i min enfald, att ingenting likt detta kunde komma i närheten av att hända igen. Vi hade ju facit i våra händer, till skillnad från det tyska folket på 30-talet. De blev då lurade att tro på en ideologi som gjorde dem fullständigt omänskliga och kalla gentemot de grupper som påstods vara orsaken till landets olycka. Till deras ”försvar” finns det faktum att de inte hade något att jämföra med.
Idag har vi så mycket information som borde göra oss mer insatta och medvetna. Men vad händer istället???
Vanliga svenskar, kanske till och med större delen av SD’s väljare röstar på ett fullfjädrat nazistiskt parti utan att egentligen förstå vad de ger sig in på. Jag har hört så många av dessa väljare påstå att det inte alls är ett nazistiskt parti, utan att de bara vill få kontroll på invandringen. Kontroll?
Dessa normala svenskar, som i regel även tycker att den tyska nazismens förföljelser, och senare utrotning, av oskyldiga människor var en fruktansvärd sak, väljer att slå av ljuset och blinddejta någon de inte ens VILL veta något om. Det där brukar man kalla att se saker som genom ett rör.
SD säger exakt samma saker nu som det där lilla ”ariska” psykfallet med fyrkantig mustasch sa innan han riktigt kom till makten, när han ännu hade att övertyga kejsaren om sitt partis nödvändighet.
Agendorna låter samma i tid, och kommer med största sannolikhet försöka sig på en liknande kupp mot mänskligheten. Ett ”litet” bekymmer kan dock bli att många av våra invandrare kan, och kommer försvara sig. Många har, till skillnad från dessa dagens ”brunskjortor” redan deltagit i krig på just det vis som krig förs. Det kan vara något att lägga till historien innan den faktiskt får utspela sig.
Det är bara en liten…detalj…som gör att detta absolut inte får hända. Sverige har inte råd att tappa sin roll som en nation som inte tar strid i dumhetens namn. Jag är inte så orolig vad gäller invandrarna, för de kommer få god uppbackning från oss svenskar som vågar leva upp till det som en svensk ska vara.

Det som nu händer i vårt land kan vara början på något helt nytt. Nu är det ju inte bara gamla invanda och halvt invalidiserade partier och nationalsunkiga nazistpartier som försöker vicka sexigt på höfterna. Det är mycket större krafter än så i rörelse. Partier som vill stå upp för den lilla människan och dennes medfödda rättigheter till välstånd. Det spelar ingen roll om man inbillar sig att man är någon sorts ursvensk utan tex turkiska gener från långt tillbaka i tiden, eller om man är aldrig så nyligen inflyttad. Den nya politiken tar inte hänsyn till vilka vi är, för samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter ska gälla alla.
Partier kommer så småningom bildas, som kommer motarbeta det monetära systemet. Alla kommer en dag förstå att vi alla är lika, och att varje människa född på denna planet har exakt samma rätt till resurserna. Ingen behöver vara utan om man motar bort de människor som tror att de har större rätt att äga, att existera.
Det kommer. Det beror på att vi som vågar röra oss utanför vår egen sandlåda ser vad som är rätt och fel. Vi sjunker inte ner i mörka hål för att fundera ut vem som är mest värd.

Det finns stora saker att ta itu med!

Annonser

~ av Micke på 17 februari, 2014.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: