Idag…

image

Idag, en av alla dagar i ett Sverige jag älskar med allt jag förmår. Nazism och rasism hotar mitt land, ditt land…vårt land. Vårt vackra land med sin inneboende vänlighet. I Almedalen på Gotland, en ö i östersjön där en del av Sveriges ekonomi gjordes stark, där promenerar SD och SvP omkring bland övriga partier och åhörare. Som om detta vore något normalt… Normalt???
Vi låter den fula och förhatliga nazismen göra sig normal inom svensk politik. Jag är orolig för att andra länder snart nog ska kunna läsa om Sverige och svenskarna på ovanstående vis om vi inte står emot med allt vi förmår.

image

Harranger av nazistiska slagord, våld mot invandrare och meningsmotståndare blir mer av vardagsmat än någonsin tidigare, en dag i en tid som denna. Efter vad man ser och läser, så verkar väldigt få bry sig aktivt, och visst motstånd syns inte. Alltså, man kan inte vara motståndare till nazism och skändning mot alla människors rätt genom att TÄNKA. Man MÅSTE ta ställning på ett sätt som syns. Vad är alternativet? Endast ett, och det är att agera på ett sätt som ger nazismen rätt, genom att se på utan att göra sin ilska hörd. Medlöpare blir man då. Skyldig på alla punkter när allting går fel. Skyldig, skyldig, skyldig.

image

Med vilken rätt håller alla dessa människor tyst när ondskan ständigt växer starkare? Vilka orsaker far folk runt med i diskussionerna runt ölborden? Man har tydligen ”fullt upp med karriär och familj”, man vill ”inte synas som motståndare” pga rädsla för repressalier om ondskan kommer till makten osv osv. De som är för rädda för att rädda andra har så mycket att skylla på. När nazisterna unisont höjer sina armar, då gäller det tydligen att sticka huvudet i sanden…

image

Om inte VI svenskar gör oss hörda, om inte VI visar vårt motstånd med mer än att inte lägga våra röster på nazism och rasism i valen, vad har vi då åstadkommit? Inte ett dyft mer än att förhala ett händelseförlopp. De som inte hörs och syns som motståndare ses nämligen som potentiella framtida väljare av dessa ondskans hantlangare och deras partier. Är det så förtvivlat svårt att förstå???

image

Alla ni som är så rädda för att sticka ut hakan i detta politiska oväder, är era simpla liv så mycket mer värda än alla dessa som kommer drabbas pga er tystnad? Har ni ens en minsta aning om vad ni faktiskt åstadkommer med er tystnad? Det är ni som, återigen skänker makten till ondskan. Detta har, som ni säkert vet, redan hänt. Massan höll tyst, ville inte lägga sig i, var rädda för ev repressalier, hade för mycket annat som var viktigare. Det är JUST SÅ  nazism och rasism får friheten att frodas, och det är ni som skänker bort makten, det är ni som tillåter det lidande som andra människor slutligen får utstå. Det enda ni behöver göra, är att tänka. Sätt allting i ett samband och tänk er själva som de som blir utsatta för vedervärdigheterna. Era barn…

image

Vill vi se människor bli särbehandlade, märkta som mindre mänskliga, som avskräde, och slutligen ihopsamlade för att förpassas till något som görs i VÅRT namn? Har ni verkligen förlorat all känsla för det som händer utanför era egna små liv? Liv som inte kommer betyda ett dyft när ni är borta. Var är all er påstådda empati, som ni gärna pratar er varma om? Vad är den värd om ni inte använder den i praktiken? Den är värd piss!

image

Hur har ni tänkt er det hela, alla ni rekordeliga svenskar? Hur menar ni att ert försvar ska låta när allting har gått till botten på riktigt, och när vi sedan är på väg upp igen? Ska ni berätta om hur mycket det har varit med jobb, så mycket att ni inte ens hade tid att märka er själva som motståndare till andra människors död och lidande? Ska ni berätta hur mycket viktigare det var med sport, semestrar och fylla, medans mödrar skjöts för att de inte var riktigt ”svenska”? Eller orkar ni berätta att ni var så fega att ni inte ens kunde förmå er att ta ställning mot elände som hände framför era stängda ögon?

image

Jag påstår inte att motstånd måste göra skillnad alla gånger, men om man inte är med och försöker, då är inte bara de utsattas liv förbi, utan även våra. Era vänner, syskon, föräldrar, era barn som högljutt visar att de inte tolererar svineri i deras namn. Det kostar inget mer än väldigt lite tid och möda. Man måste inte stå på torgen där nazisterna håller möten. Det kan räcka att öppet visa sitt motstånd på tex facebook (alla hänger ju ändå där), genom att gå med i motståndsgrupper, eller åtminstone gilla dem. En status där ni förkastar nazism, rasism och uppdelningen av människor som om vi inte alla blöder när vi skadar oss, eller skrattar och gråter för våra barn. Det kostar ingenting, men motståndet blir starkare endast när alla VET att vi finns.

image

Annonser

~ av Micke på 5 juli, 2014.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: