SD vs Sanningen

Ett ständigt återkommande påstående är detta om att invandrare får så hejdlöst mycket pengar i Sverige.
Här om dagen började någon vifta med detta, nu mera löjligt gamla ”fakta” om att alla invandrare som läser svenska får 12.000 för att lära sig. SD lämnar definitivt inga dörrar öppna så att lättpåverkade människor kan ta ställning till sanningar. Många orkar inte jaga rätt på huruvida SD’s påståenden stämmer med sanningen, medans andra lutar sig tillbaka och sväljer kroken med tron att detta kommer verkligen kommer lösa samhällsproblem. Men ärligt, hur många SD-väljare bryr sig tillräckligt om samhällsproblemen när SD’s partitopp agerar som ett kriminellt pack?

image

Ovanstående bild visar det som SD aldrig berättar för sina potentiella väljare. Sanningen. Det FINNS ett bonussystem som VISSA KAN få ta del av. Alltså långt ifrån alla. Ok, en bonus för att lära sig språket i det land man kommer till? Först och främst bör man ta en titt på sig själv. OM vi hade varit tvugna att lämna vårt eget land för ett annat, hur hade vi själva burit oss åt? Det finns ett ”facit” över detta. Många svenskar som, av helt andra orsaker, bosätter sig i andra länder bor gärna där det finns andra svenskar. Alla svenskar lär sig inte språket, utan använder engelska eftersom de då slipper lära sig det nya språket. Ja, jag har sett det själv i Spanien, och jag är benägen att tro att det gäller i andra länder också.

När man är vuxen är det svårare att lära sig ett nytt språk, och om språket ifråga ligger väldigt långt ifrån det egna, så blir det ännu svårare. Barn går i skolan och lär sig språket både teoretiskt och praktiskt mycket lättare. Inte jättesvårt att förstå, väl? Svenska är ett underligt språk för många, och som vuxen på SFI blir det inte enklare bara för att vissa svenskar anser att det borde vara det…för andra.

Handlar det inte om bidragandet i samhället i slutänden? Ju bättre man lär sig ett språk i respektive land, desto lättare är det naturligtvis att få jobb. Skattepengar statskassan, välfärd mm som SD vågar sig på att nämna så fort det handlar om invandring. Ju hårdare de studerar, desto bättre bonus. De kommer med allra största säkerhet bidra i samhället genom arbete. Dock finns det alltid människor som har svårt att lära in, likaväl som det finns människor som av olika skäl inte vill.

Jag känner personer, ”helyllesvenskar” som är fullständigt värdelösa i både tal och skrift på sitt eget modersmål, svenska, för att de inte ansett det vara viktigt. Vore jag en arbetsgivare som fick förstå att den sökande inte ens bemästrar sitt eget modersmål, då var plötsligt platserna tillsatta. Så viktigt är det med språk. Att få en liten engångssumma som bonus när folk visar att de verkligen vill ingå i vårt samhälle kan knappast vara ett problem.

Ni SD-anhängare bör, för allas vår skull, börja använda era egna hjärnor. Annars kommer ni bli förda bakom ljuset gång på gång, och det ÄR verkligen ni som ser ut som fåntrattar när ni visar sådan brist på bildning. Inse!

Annonser

~ av Micke på 11 augusti, 2014.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: